Hlavní obsah

Výtržník ze zlínské tiskárny měl hned tři zbraně

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Muž, který v pátek vyhrožoval střelbou na zaměstnance zlínské tiskárny, měl ve své šatně zbraně. Informovala o tom mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Článek

Událost navázala na tragédii, při níž bývalý zaměstnanec tiskárny ve čtvrtek postřelil dva vrcholové manažery firmy a pak obrátil zbraň proti sobě. Střelec zemřel krátce nato v nemocnici, dvaačtyřicetiletý manažer podlehl těžkému střelnému poranění hlavy v pátek. [celá zpráva]

Týž den kolem poledne zavolali zaměstnanci policii znovu, protože jim jejich silně podnapilý osmapadesátiletý kolega vyhrožoval, že je všechny postřílí.

„Den po tragédii, kdy jeden z bývalých zaměstnanců postřelil dva své nadřízené a pak obrátil zbraň proti sobě, vnímali zaměstnanci incident velmi citlivě. „Muže, který nadýchal více než tři promile alkoholu, okamžitě zadrželi a umístili do cely,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Policisté vyslechli muže, který nadýchal 3,05 promile, až v sobotu, když vystřízlivěl. „Svého pátečního jednání velmi litoval. Vysvětlil, že jednal jednak pod vlivem alkoholu a navíc ve stresu z tragédie, která se ve firmě odehrála ve čtvrtek ráno. Tvrdil, že nikomu nechtěl ublížit, údajně ani nemá čím, prý žádné zbraně nevlastní,“ uvedla v úterý Bartíková. Policisté muži ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu násilí proti skupině obyvatel a propustili jej.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Vchod do tiskárny Graspo ve Zlíně

„Zanedlouho jsme však získali informace, že muž zřejmě neříkal pravdu, když mluvil o zbraních. Vzhledem k důvodnému podezření se za naší přítomnosti otevřela šatní skříň podezřelého zaměstnance, ve které se našly zbraně hned tři: automatická pistole a dva perkusní revolvery,“ sdělila mluvčí. Doma měl muž další příslušenství i náboje.

„Zbraně jsme odeslali na balistickou expertízu do Brna, abychom zjistili, jestli s nimi v minulosti někdo nespáchal trestný čin nebo přestupek. Muže vyšetřujeme na svobodě. Vzhledem k tomu, že nemá zbrojní průkaz, podezříváme ho z nedovoleného ozbrojování, za což mu hrozí až jednoleté vězení,“ doplnila Bartíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám