Hlavní obsah

Opilec vyhrožoval družce granátem

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Dramatické chvíle prožilo o víkendu několik lidí v bytě ve Slezských Rudolticích na Bruntálsku. Padesátiletý muž jim v opilosti vyhrožoval granátem v ruce. Přivolaní policisté agresivního muže odvezli na záchytku.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Jak uvedla v úterý mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková, padesátník přistoupil k bytu své družky a poté, co otevřela dveře, strčil do chodby ruku s granátem. „Vyhrožoval, že ho upustí, aby explodoval. V bytě se v době incidentu nacházelo šest osob, kterým se podařilo dveře zavřít,“ řekla Tušková.

Muž následně odešel i s granátem na ulici, kde ho později zatkli policisté. „Granát již měl uschován v igelitové tašce. Při orientační dechové zkoušce mu policisté naměřili 3,19 promile alkoholu,“ dodala Tušková.

Následně kriminalisté provedli v bytě muže domovní prohlídku, kde našli více než sto kusů různé pěchotní munice. Zda jde skutečně o funkční munici, ukáže až odborná expertíza. „Policejní komisař zahájil trestní stíhání pro trestné činy nedovoleného ozbrojování a násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám