Hlavní obsah

Další závod luxusních aut přes Česko zatím nebude, organizátoři odložili start

Novinky, Petr Nový, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Z Berlína měl 30. září odstartovat další závod drahých sportovních aut, který měl projet i Českou republikou. Berlin Vice Rally měla podle plánu trvat pět dnů a vést z německé metropole přes Prahu, Záhřeb a Monako do Barcelony, kam měly vozy dorazit 5. října. Podle posledních informací byl ale závod odložen.

Článek

„V současné době nemáme informace o tom, že by měl závod proběhnout ani o případném startu z území ČR. Spolupracujeme s kolegy ze SRN, kde měl podle původních informací závod začínat, ale byl organizátory zrušen - odložen start kvůli jeho případné "legalizaci" na území SRN. Na základě zjištěných informací jsme připraveni přijmout potřebná opatření,“ řekl Novinkám mluvčí policejního prezidia Jan Melša.

Berlin Vice Rally má sice oficiální zahájení 30. září, podle serveru Businessportal24.com by ale měly vozy vyrazit na trasu 3000 km dlouhého závodu až 1. října ve 12:30 od hotelu Ritz-Carlton.

Závodu se mohou zúčastnit pouze vozy, které mají pod kapotou nejméně 300 koní a stály minimálně 100 000 eur. Startovné pro řidiče činí 4900 eur a pro spolujezdce 4000 eur, stojí v podmínkách.

Počet účastníků zmíněn není, ale Businessportal24.com uvádí, že na startu budou vozy v celkové ceně 15 miliónů eur a celkovém výkonu 20 000 koňských sil.

V každém z etapových měst mají účastníci zajištěné ubytování v luxusních hotelích. Konat se mají i party.

Berlin Vice Rally je obdobou nelegálních závodů Gumball 3000 nebo Diamnod race. Majitelé drahých aut ženou své vozy po normálních silnicích, přičemž překračují povolenou rychlost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám