Hlavní obsah

Syn bývalého senátora půjde za veřejnou onanii do vězení

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Tři měsíce ve vězení s ostrahou má strávit jednatřicetiletý Pavel Šula z Kopřivnice za dvojnásobnou onanii na veřejnosti, kterou obžaloba kvalifikovala jako trestný čin výtržnictví. K nepodmíněnému trestu v pátek syna bývalého lidoveckého senátora Jaroslava Šuly odsoudil Okresní soud v Novém Jičíně.

Foto: Pavel karban, Právo

Pavel Šula se skrývá před objektivem fotoaparátu.

Článek

Šula byl v minulosti již několikrát souzen za majetkovou trestnou činnost, výtržnictví a ublížení na zdraví. Z posledního výkonu trestu se vrátil na konci roku 2007 a naposledy byl u soudu letos v červenci, kdy dostal trest ve výši 18 měsíců nepodmíněně za výtržnictví.

Také v tomto případě se jednalo o masturbaci na veřejném místě. Nyní obžaloba vinila muže z toho, že se veřejně uspokojoval 9. června okolo 19. hodiny na Záhumenní ulici a 30. července asi v 15 hodin na Nádražní ulici v Kopřivnici.

"Vypadal, jakoby na někoho čekal, měl rozepnutý poklopec a masturboval,“ vypověděl jeden ze svědků s tím, že alarmoval městskou policii a zašel domů pro videokameru, aby muže natočil. "Neokřikl jsem ho, protože jsem měl strach,“ dodal.

Potřeboval bych si před nástupem trestu ještě něco vydělat. Takže kdyby někdo chtěl, tak vám omítnu
odsouzený Pavel Sula u soudu

Upozornil ale, že chování Šuly ho pobouřilo, a to zvlášť proto, že se uspokojoval v místech, kde chodí plno mladých lidí a dětí. Šula odmítl u soudu vypovídat a tvrdil, že na veřejnosti neonanoval. "Nejsem úchyl, abych si před děckama honil p...," hájil se.

Ve druhém případě měl obžalovaný onanovat na schodech budovy Loutkového divadla. I v tomto případě na něj upozornili lidé a přivolali místní strážníky. "Asi půl minuty jsme ho pozorovali. Pak jsem šli k němu. Když nás uviděl, začal utíkat," uvedl jeden z dvojice strážníků, který Šulu, jenž byl jen v trenkách, chytil asi po sto metrech na blízkém sídlišti.

"Kdybych si jich všiml, tak zmizím," hájil se obžalovaný, jenž podle znalce nemá psychicky narušenou osobnost. Podle posudku nepotřebuje ani ochranou léčbu a je schopen rozpoznat společenskou nebezpečnost svého chování.

"Škoda, že tam nemáte napsáno, že jsem vždy pomáhal slabším," vytkl Šula soudkyni, když četla jeho výčet trestů. Slíbil jí ale, že už se nikdy nebude na veřejnosti uspokojovat. "Prosím o co nejnižší trest, abych to tam přežil," žádal po soudkyni. Když uslyšel, že dostal "jen" tři měsíce ve vězení s ostrahou, zaradoval se.

"Co víc si můžu přát," usmíval se. Státní zástupkyně si ponechala lhůtu na odvolání, Šula se ho vzdal na místě. Odmítl i možnost, že by se proti výši trestu mohla odvolat jeho rodina. "Mám slušné rodiče, ale častokrát se jako rodiče nechovali. Nestýkám se s nimi řadu let, bydlím v azylovém domě," prozradil.

Během jednání se však Šula často choval doslova jako Švejk. Po jednom z jeho výroků: "Nemohl jsem se posledně dostat k soudu, protože jsem neměl peníze na cestu a policejní hlídka mě odmítla z Kopřivnice dovézt," se smála soudkyně, státní zástupkyně i vězeňská stráž. Po soudu chtěl, aby ho propustil z vazby. "Potřeboval bych si před nástupem trestu ještě něco vydělat. Takže kdyby někdo chtěl, tak vám omítnu,“ nabízel přímo v soudní síni své služby. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám