Hlavní obsah

Rychlík smetl mladíka, zemřel na místě

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Půl hodiny před úterní půlnocí srazil mezi železniční stanicí Svitavy a zastávkou Svitavy – Lány projíždějící rychlík z Prahy do Brna dvacetiletého muže. Mladík na místě zemřel.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Muže z Orlickoústecka srazil projížděl rychlík jedoucí z Prahy do Brna. Muž následkům svých zranění na místě podlehl,“ sdělila Právu mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová. Zda se jednalo o nešťastnou náhodu, či sebevraždu, nyní prověřují svitavští kriminalisté.

Podobná tragedie se na východě Čech stala v sobotu 13. září ve Valech na Pardubicku. Tam usmrtil expresní vlak muže, u kterého policie neobjevila žádné doklady a nikdo ho doposud nepostrádá. Ani v tomto případě není stále jasné, zda šlo o nešťastnou náhodu nebo sebevraždu.

Drážní inspekce v pololetí upozornila na tragickou statistiku železničních nehod. Vyplývá z ní, že prakticky každý den zahynul v Česku na následky srážky s vlakem jeden člověk. V první polovině roku zemřelo 103 lidí a 73 osob bylo zraněno.

Reklama

Výběr článků

Načítám