Hlavní obsah

Hledaná dvojice se po přestřelce sama přihlásila policii

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve středu pozdě večer se na policii sama dobrovolně přihlásila dvojice osob, které byly ráno ve voze společně s recidivistou, jenž zahynul při tragické přestřelce v pražských Řeporyjích. Při té zemřel během zákroku také mladý kriminalista.

Foto: Petr Hloušek, Právo

V okrajové části Prahy zůstali po přestřelce dva mrtví.

Článek

„Mohu potvrdit, že dvojice se sama přihlásila na policii,“ řekla ve čtvrtek ráno Novinkám mluvčí Policejní inspekce Martina Lídlová. Vyšetřovací orgán ministerstva vnitra se od středy případem zabývá.

„Až do ukončení vyšetřování ale nebudeme poskytovat další informace,“ doplnila Lídlová, která tak potvrdila i informace pražské policie o dalším neinformování sboru o případu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

V okrajové části Prahy zůstali po přestřelce dva mrtví.

Tragédie se odehrála ve středu ráno v ulici Hasičů v Praze 5. Kriminalisté společně s kolegy z místního policejního oddělení zasahovali proti nebezpečnému pachateli. Jednalo se o celostátně hledanou osobu, na kterou byl vydán zatykač v souvislosti s jeho nenastoupením do vězení.

Hledaný muž se pokusil policistům ujet. V odcizeném vozidle najel na služební vůz kriminalistů a vzápětí havaroval. Při následné přestřelce utrpěl těžké zranění zakročující kriminalista i pronásledovaný pachatel.

„Kolegové zraněného policisty poskytli oběma zraněným první pomoc a pokoušeli se udržet životní funkce zraněných do příjezdu záchranné služby. Přes veškerou snahu přivolaného záchranného týmu oba muži na místě události zemřeli,“ řekla mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám