Hlavní obsah

Gang brutálních lupičů stanul před soudem se zesílenou ostrahou

Právo, rup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Za mimořádných bezpečnostních opatření a masivní účasti maskovaných členů vězeňské služby vyzbrojených samopaly, začal v úterý před ústeckým krajským soudem výslechy obžalovaných proces s gangem nebezpečných lupičů. Obviněná šestice mužů v prosinci 2007 zorganizovala přepadení chomutovské Raiffeisenbanky.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Obžalovaným lupičům hrozí až patnáctileté tresty odnětí svobody.

Článek

Při zřejmě nejdramatičtějším přepadení peněžního ústavu v Ústeckém kraji za poslední roky si odnesli přes sedm miliónů korun.

Lupiči, z nichž tři byli elitními vojáky mající speciální výcvik a mise v Bosně a Hercegovině a Kosovu, si cestu k lupu zajišťovali s pomocí rukojmí. Následně postřelili tři policisty po kterých za jízdy stříleli z ukradené dodávky.

Za sebou při útěku rozhazovali dýmovnice a kovové hřeby. Obžalovaným hrozí až 15 let vězení za loupež a braní rukojmí, jednomu z nich až výjimečný trest, neboť je obžalovaný i z pokusu o vraždu, když střílel na policisty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám