Hlavní obsah

Policista pod vlivem alkoholu boural při jízdě s majákem

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Policejní inspekce vyšetřuje pondělní nehodu služebního vozu, který projížděl nocí s rozsvícenými majáky v Karviné-Mizerově. Policista za volantem měl totiž po nehodě pozitivní test na alkohol.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Právo informaci získalo z důvěryhodného zdroje. Nehoda se stala před půlnocí na křižovatce ulic Borovského a Kosmonautů, přes kterou se pokusil projet policejní automobil se zapnutými majáky. Jedno z vozidel, které křižovatkou projíždělo, ale nedalo policistům přednost. Při následné kolizi byli dva policisté lehce zraněni.

Podle informací Práva bylo použití majáků oprávněné a policejní řidič nehodu nezavinil, ale měl prostě smůlu - jeho dechová zkouška na alkohol byla pozitivní. Nyní mu hrozí stíhání pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Mluvčí policejní inspekce Martina Lídlová potvrdila Právu, že inspekce už nehodu vyšetřuje. „Do ukončení šetření ale žádné podrobné informace k případu nebudeme zveřejňovat,“ řekla Lídlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám