Hlavní obsah

Favorit v Hlučíně smetl z přechodu dva důchodce

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlučín

Řidič favoritu srazil v úterý na přechodu pro chodce v Hlučíně manželský pár důchodového věku. Osmdesátiletá žena a o tři roky starší muž skončili v nemocnicích s těžkým zraněním.

Článek

O nehodě informovala mluvčí opavské policie Dagmar Schindlerová. „Řidič na přechodu přehlédl dvojici chodců, kteří přecházeli ke kulturnímu domu. Oba chodci byli nárazem odhozeni z přechodu a utrpěli vážné zranění. Řidič podle svých slov chodce přehlédl, protože byl oslněn sluncem,“ řekla Schindlerová.

Na místo ihned vyjely tři posádky záchranné služby, první z nich byla na místě za tři minuty. „Muž ve věku třiaosmdesát let utrpěl poranění hlavy s podezřením na otřes mozku, dále zranění horní končetiny a zasahující lékař měl podezření také na poranění pánve,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Vážně zraněna byla také žena, u které záchranáři zjistili poranění hlavy a ruky. Oba zranění byli převezeni do ostravských nemocnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám