Hlavní obsah

Srážka auta s vlakem přerušila dopravu na Liberecku

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberecko

Srážka osobního automobilu s vlakem poblíž Šimonovic na Liberecku přerušila v pondělí odpoledne dopravu na hlavním železničním tahu z Liberce na Turnov. Šlo o přejezd chráněný pouze světelnou signalizací a příčiny nehody nejsou známé.

Článek

Auto značky VW Sheran bylo vlakem odmršteno a na opačné straně přejezdu narazilo do stojícího automobilu Opel Corsa. "Řidič jedoucí v autě utrpěl zranění, kvůli kterým musel být převezen na chirurgii do liberecké nemocnice," uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Lehce zraněna byla i řidička v Opelu Corsa.

Srážka zablokovala dopravu na železniční trati z Liberce do Turnova na více než dvě hodiny. Místo vlaků na trase jezdila náhradní autobusová doprava. Kvůli nehodě a následnému vyšetřování byla neprůjezdná i Minkovická ulice v Šimonovicích. 

"K neštěstí došlo na železničním přejezdu chráněném pouze světelnou signalizací. Zda byla v době střetu v provozu se v současnosti vyšetřuje," uvedl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám