Hlavní obsah

VIDEO: Policejní auto v Praze narazilo do luxusního BMW

Novinky, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policejní hlídka, která ve čtvrtek okolo osmé hodiny večerní vyjížděla k nahlášenému incidentu, havarovala. V pražském Karlíně na světelné křižovatce ulic Šaldova a Sokolská se policisté střetli s terénním BMW. Jeden policista byl podle TV Prima středně těžce zraněn a musel být převezen do nemocnice. Jeho zbývající dva kolegové utrpěli jen lehká zranění a jsou v domácím ošetřování. Uvedla to pražská policejní mluvčí Eva Miklíková.

Článek

Policejní auto značky Škoda Octavia se zapnutým majáčkem vyjíždělo k hádce na Sokolské ulici. Na křižovatce se však střetlo s černým terénním džípem značky BMW, jehož řidič pravděpodobně policejnímu vozidlu nedal přednosti v jízdě.

Podle svědků nehody ale policisté neměli zapnuté majáčky ani výstražná světla.

Podle mluvčí Miklíkové i výpisu informací z operačního střediska ale výstražná světla a majáky zapnuté byly. Policisté i přesto musí dbát zvýšené opatrnosti. Není zřejmé, kdo nehodu zavinil.

Policejní octavia byla naprosto zdemolovaná. Odhadovaná škoda se pohybuje okolo několika set tisíc korun. Posádka luxusního BMW údajně vyvázla především díky airbagům bez zranění. Na druhou stranu policisté museli být ošetřeni přivolanou záchrannou službou. Jejich airbagy v okamžiku srážky zatím z nezjištěné příčiny nevystřelily. Je však pravděpodobné, že policisté nebyli připoutáni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám