Hlavní obsah

Chlapce zabila branka, která se z hřiště nikdy neuklízela

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

Čtvrteční tragická smrt 12letého chlapce na fotbalovém hřišti v Přibyslavicích na Třebíčsku je pro celou obec obrovskou tragedií. Na chlapce spadla branka a zlomila mu vaz.

Článek

„Byl jsem mimo obec a telefonovali mi to. Hned jsem se informoval na policii. Je to strašné neštěstí,“ řekl ke smrti ještě ne 13letého místního hocha starosta Přibyslavic Roman Vrbka. A jak dodal, vidí to i v další rovině.

„Je mi z toho smutno i kvůli fotbalistům. Těm to teď padne na bedra. Celé roky přitom dobrovolně dřou a starají se o děti z Přibyslavic a celého okolí,“ posteskl si první muž obce.

K neštěstí totiž došlo na sportovišti, které si právě přibyslavický fotbalový klub vybudoval před čtyřmi lety pro účely tréninků. „Nikdy tam žádný problém nebyl,“ potvrdil starosta Vrbka.

Standardní duralové branky, které se z hřiště neuklízely, nebyly připevněné. „Je to náhradní tréninková plocha, s brankami se běžně manipuluje,“ řekl Právu nešťastně šéf klubu Dušan Franclík. A jak dodal, že se branky z hřiště po dozorovaných trénincích neuklízely, mělo důvod velmi prozaický - uklízet je nebylo kam.

„Zatím se k tomu nechci vyjadřovat, dokud policie celý případ neuzavře,“ doplnil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám