Hlavní obsah

Z domu v plamenech vyvedli obyvatele táborníci

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V bezprostředním ohrožení života se ocitli dva lidé při požáru zemědělské usedlosti na Přerovsku. Vyšetřovatelé pracují s verzí, podle níž byl požár úmyslně založen.

Článek

„K požáru došlo v noci na sobotu v Potštátě, části Lipná na Přerovsku. Úmyslné založení požáru je jednou z vážných variant, s nimiž vyšetřovatelé pracují,“ potvrdil Právu operační důstojník Hasičského záchranného sboru v Prostějově.

Spící obyvatele domu probudili a pomohli jim z objektu ven vedoucí nedalekého dětského tábora, kteří si balili věci před odjezdem. „V domě spali a o požáru neměli ani tušení sedmatřicetiletý muž a jeho šestasedmdesátiletý otec. Toho pomohli náhodní svědci z domu vyvést,“ uvedla mluvčí přerovské policie Michaela Sedláčková.

Z usedlosti zůstaly jen obvodové zdi

„Na operační středisko v Prostějově byl požár nahlášen deset minut před jednou hodinou ráno. V okamžiku příjezdu prvních hasičů na místo byli již obyvatelé z domu venku. Hasiči ještě z hořícího objektu vynesli dvě propanbutanové láhve,“ doplnil operační důstojník hasičů. 

Doplnil, že na místě zasahovalo osm jednotek hasičů. Usedlost shořela prakticky celá, zůstaly jen obvodové zdi. „Likvidace požáru trvala celých pět hodin, na požářišti zůstaly ještě celou sobotu dohlížet dobrovolní hasiči,“ sdělil operační důstojník hasičů. Způsobená škoda dosáhla asi 1,9 miliónu korun.

Podle mluvčí policie jde v okolí Potštátu již o osmý podobný případ, kdy neznámý pachatel pravděpodobně úmyslně založil požár zemědělské usedlosti, chaty nebo jiných objektů. Žhář tak již způsobil škody za několik milionů korun. Policisté případ vyšetřují jako podezření z trestného činu poškozování cizí věci. Podle momentální výše škody by tomu, kdo oheň úmyslně založil, hrozily až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám