Hlavní obsah

Potápěči našli tělo muže, který se utopil při včerejší bouři

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram
Aktualizováno

Policejním potápěčům se podařilo v pátek odpoledne nalézt ve vodní nádrži Slapy tělo 25letého muže, který utonul ve čtvrtek večer při bouři u Županovic ve středních Čechách. Muž je druhou obětí vlny bouří, která zasáhla ve čtvrtek Česko.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Policejní potápěč. Ilustrační foto.

Článek

„Tělo utonulého našli policejní potápěči při druhém ponoru, asi deset minut před druhou hodinou odpoledne. Našli ho přibližně 70 metrů od břehu,“ řekl Novinkám mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek.

Muž byl společně s dalšími čtyřmi lidmi na pramici, když je uprostřed vltavské nádrže Slapy zastihla bouře. Přes okraj lodě se přelila mohutná vlna a pramice se potopila. Všichni se snažili doplavat ke břehu, muž však zmizel pod hladinou. [celá zpráva]

Od té doby po něm pátrali záchranáři a posléze také policejní potápěči. Ostatním čtyřem se podařilo dostat na břeh, kde je ošetřili přivolaní zdravotníci.

Druhou obětí bouří byla starší žena, na kterou spadl strom na severu Čech. [celá zpráva]

Čtvrteční bouře napáchala rozsáhlé škody na řadě míst republiky. Silný nárazový vítr polámal stovky stromů, které narušily železniční dopravu a dodávky elektrického proudu. U Mladé Boleslavi pak vítr polámal desítky stromů. Hasiči a po nich silničáři měli plné ruce práce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám