Hlavní obsah

Žena chtěla otrávit manžela léky ve vínu, hrozí jí až 15 let

– Ostrava
Novinky, ČTK, Petra Konečná

Krajský soud v Ostravě zahájil líčení v případu 30leté Žanety Cieślokové z Bohumína na Karvinsku, která se v září minulého roku pokusila vínem smíchaným s léky otrávit svého o šest let staršího manžela. Údajným důvodem měly být manželské neshody. Žena, obviněná z pokusu o vraždu, setrvala tři měsíce ve vazbě. Poté byla propuštěna a nyní opět žije se svým mužem.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Žena se pokusila loni v září otrávit svého muže. Podle obžaloby smíchala dva litry vína s více než stovkou léčiv. Pilulky její manžel používal na léčbu svých četných onemocnění. Otrávené víno obžalovaná podala svému muži, který je nevypil. Zdálo se mu příliš kalné. 

Cieśloková si nevypitou směs ponechala. Manželovi chtěla láhev s vínem nabídnout, až bude natolik opilý, že již nebude schopen rozeznat jed. Podle státního zástupce Jaroslava Kandráče by však muž nezemřel ani tehdy, když by vypil celé dva litry tohoto nápoje. 

"Motivem se jeví být dlouhodobé manželské neshody, konflikty v manželství vyvrcholující i fyzickým napadáním i jakýmsi psychickým strádáním obviněné," řekl Kandráč.

Obžalovaná podle státního zástupce je jednodušší osobností s nižším intelektem. Sama Cieśloková uvedla, že jednala ve zkratu a následky svého jednání zcela nedomyslela. 

Celý incident se stal předmětem zájmu poté, co přítelkyně obžalované podaly trestné oznámení poukazující na čin, kterého se měla žena dopustit. 

Cieśková, která je těhotná, před soudem odmítla vypovídat. O moc hovornější nebyl ani její manžel. Sdělil pouze, že neví, zda je otcem posledního dítěte obžalované. S ženou má již pět dětí ve věku od tří do deseti let. Právě kvůli ratolestem se svou manželkou stále žije. 

V případě usvědčení hrozí ženě za pokus o vraždu až 15leté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám