Hlavní obsah

Policie na Teplicku odhalila pěstírnu marihuany

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Tepličtí policisté ve spolupráci s celníky odhalili ve dvoupodlažním domě v obci Kateřina na Teplicku velkou pěstírnu marihuany. Většina podobných prostor podle policie funguje zcela automatizovaně. Narozdíl od běžných pěstíren však tuto hlídala žena vietnamské národnosti a kamerový systém.

Článek

Dvoupatrový dům v obci Kateřina na první pohled vypadal jako každý jiný. Sousedé ani okolí neměli tušení, co se děje za jeho zdmi.

Policisté v útrobách stavby našli moderně vybavenou pěstírnu konopí. V přízemí rostlo 350 rostlin, jejichž údržba byla v podstatě plně automatizovaná. O patro výš navíc detektivové objevili 400 sazenic konopí, ze kterých se droga pěstuje.

Prostory hlídala žena vietnamské národnosti, která měla v pěstírně zařízený pohodlný pokojíček s dvěma televizemi. Na jedné sledovala normální programy a na druhé záběry z kamerového systému, který byl na místě nainstalován. Žena tak díky němu měla podrobný přehled o tom, kdo k domu přicházel.

Pěstírna na Teplicku nebyla první svého druhu, kterou policisté ve spolupráci s celníky v letošním roce na území republiky odhalili. V polovině června bylo objeveno přes 2000 rostlin konopí ve Velkém Šenově na Děčínsku. Policisté rovněž zadrželi čtyři cizince, kteří jsou podezřelí z podílení se na pěstování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám