Hlavní obsah

Odjezd na prodloužený víkend komplikovaly nehody na D1

Právo, Novinky, jas, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Odjezd lidí na prodloužený víkend blokovaly v pátek odpoledne dopravní nehody. Na D1 se na 9. kilometru ve směru na Brno srazila čtyři osobní auta, vytvořila se mnohakilometrová kolona, v níž došlo k další nehodě.

Článek

Podle informací ÚAMK došlo k hromadné nehodě krátce před 15. hodinou. Podle dostupných informací se střetla čtyři osobní vozidla, která zablokovala levý jízdní pruh.

Na druhém kilometru se poté srazil kamión s osobními auty. Nehoda blokovala výjezd z Prahy. Kolona stále rosta, v pět hodin sahala od desátého kilometru, kde se střela čtyři osobní vozidla, až k nájezdu z Jižní spojky na D1

Série menších nehod

Zhruba na půl hodiny uzavřela v pátek kolem páté hodiny dálnici D1 poblíž Domašova nehoda dodávky a osobního auta. Jak Právu sdělil Pavel Šváb z krajského ředitelství brněnské policejní správy, ve stejném úseku, ale v opačném směru záhy zkomplikoval situaci řidič, který byl zvědavý, co se na druhé straně autostrády děje.

Na 171 kilometru D1 ve směru na Prahu se srazilo osobní auto s dodávkou a pět lidí přitom utrpělo lehčí zranění.

Zásah záchranky a policistů, a také odstraňování havarovaných vozidel, si vynutilo na více než půl hodiny uzavření příslušného směru D1. Kolem 18 hodiny se však rozjel alespoň levý jízdní pruh a tříkilometrová kolona postupně zmizela.

Nehoda VW Polo v protisměru připsala do páteční statistiky další dva zraněné. Řidič auta, jedoucího ve směru na Brno, kterého zaujalo dění na opačné straně D1, však sjel do příkopy, a provoz tak zůstal bez omezení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám