Hlavní obsah

Za obchodování s dívkami dostala dvojice pět let

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Prý provozovala jen noční bar, kde nešlo o žádné tancování u tyče a už vůbec ne o sex za úplatu. Podle soudců se ale jednalo o noční klub, kde byly proti své vůli nuceny prodávat svá těla tři dívky ze Slovenska, přitom jedné z nich nebylo ještě ani 18 let. Za obchodování s lidmi poslal ve středu Krajský soud v Brně shodně na pět let do vězení sourozence Alenu Veselou a Jiřího Marinče.

Článek

Veselá provozovala v Hevlíně noční podnik Scarlet. V polovině srpna loňského roku se vydala i se svým bratrem do Košic. Podle verdiktu jim tam jistý Gustáv Deméter domluvil tři dívky z východního Slovenska, které Veselá plánovala zavést do svého nigh clubu jako prostitutky.

„Dívkám nabídli práci uklízeček, pak jim v autě vzali občanské průkazy a odvezly do Hevlína, kde je Veselá nutila tancovat v erotickém prádle u tyče a poskytovat neznámým mužům sexuální služby za peníze,“ řekla v odůvodnění verdiktu soudkyně Hana Zoubková.

Dívkám se povedlo ale po čtyřech dnech dobrodružně uprchnout, když se z okna podniku vyšplhaly na střechu, odkud se po sloupu veřejného osvětlení spustily na zem a za pomoci místní obyvatelky zavolaly policii.

Veselá se ale brání, že dívky k ničemu nenutila a jen je z dobrého srdce přivezla do republiky a ubytovala, přičemž dívky si měly samy najít nějakou práci. „Nic protizákonného jsem neudělala, celé to stojí na lžích, ve výpovědi takzvaných poškozených je spoustu nejasností a rozporů. Dopustila jsem se jen jedné chyby - důvěry,“ uvedla ve své závěrečné řeči Veselá.

Soud se však zcela ztotožnil s obžalobou. „Soud poškozeným věří, že jim bylo nabídnuto místo uklízeček a pod touto lstí že byly vlákány do auta. Obžalovaná Veselá sice zdůrazňovala celou dobu své lidumilství, to ale svědecké výpovědi vyvrátily,“ prohlásila soudkyně Zoubková. Oběma sourozencům hrozilo až 12 let vězení, po vynesení verdiktu si stejně jako žalobkyně ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám