Hlavní obsah

Řidič peugeotu vjel přímo pod náklaďák, čelní srážku nepřežil

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Asi 50letý řidič osobního vozidla zemřel v úterý dopoledne po čelní srážce s nákladním vozidlem. Nehoda se stala na výpadovce z Plzně do Českých Budějovic u obce Losiná. Podle svědků muž za volantem Peugeotu 306 vjel náhle do protisměru a srazil se s protijedoucím náklaďákem. Jeho řidič vyvázl z nehody jen s potlučenými zády.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Vrak osobního vozu po nehodě.

Článek

"Jel jsem těsně za tím náklaďákem. Viděl jsem, jak mu do protisměru vjel červený osobák. Zmizel a pak odlétl na druhou stranu. Náklaďák s utrženou nápravou pak sjel mimo silnici a ještě se asi 20 metrů sunul příkopem,“ řekl Právu svědek.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Vrak osobního vozu po nehodě.

Podle něj obě vozidla v době střetu jela rychlostí okolo 80 kilometrů v hodině. Proč vjel řidič peugeotu do protisměru, zatím není jasné. V úvahu připadá mikrospánek nebo náhlá zdravotní indispozice.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Náraz přední část vozu zcela zničil.

"Lékař na místě konstatoval u řidiče osobního vozidla smrt. Utrpěl řadu vážných zranění neslučitelných se životem,“ potvrdila mluvčí plzeňské záchranky Lenka Ptáčková. Hasiči proto tělo z trosek vozu ani nevyprošťovali. Podle Libora Pilaře z policejního ředitelství Plzeň-jih se příčina nehody vyšetřuje.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Zničená přední část havarovaného nákladního automobilu.

Reklama

Výběr článků

Načítám