Hlavní obsah

Manželka podnikatele Krejčíře dostala u soudu podmíněný trest

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Roční trest, podmínečně odložený na zkušební dobu tří let, dostala v pondělí za podílnictví žena uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře Kateřina. Rozhodl o tom Okresní soud pro Prahu - západ. Krejčířová je stejně jako její manžel stíhána jako uprchlá.

Článek

Podle verdiktu Krejčířová přijímala od manžela velké množství peněz, ačkoli měla a mohla vědět, že pocházejí z trestné činnosti daňového charakteru. Krejčířová je stíhána jako uprchlá, zřejmě pobývá v Jihoafrické republice, kde je i Krejčíř.

Podle obžaloby za zhruba 150 miliónů korun nakoupila a provozovala vilu v Černošicích u Prahy. Podle verdiktu mají nemovitosti v Černošicích propadnout státu. Rozsudek je nepravomocný, žalobce i advokát Krejčířové se proti němu na místě odvolali.

Podle obžaloby přijímala od Krejčíře velké množství finančních prostředků, ačkoli jí muselo být zřejmé, že pocházejí z trestné činnosti, například z daňových úniků. Za více než 20 miliónů korun pak podle spisu zakoupila do svého vlastnictví nemovitost v Černošicích, v ulici V Dubině. Dalších zhruba 130 miliónů korun údajně použila na rekonstrukci, opravy a další provoz vily.

Okresní soud se případem zabýval již potřetí. Loni v červenci Krejčířovou zprostil obžaloby s tím, že se neprokázalo, že peníze, které používala, pocházely z Krejčířovy trestné činnosti, ani že znala údajně pochybný původ financí. Odvolací soud pak ovšem verdikt zrušil.

Druhým rozsudkem ji prvoinstanční senát uznal vinnou, podle soudu se ale trestného činu dopustila z nedbalosti, a tak jí uložil roční trest vězení podmíněně odložený na zkušební dobu tří let. I tento verdikt středočeský krajský soud zrušil a případ vrátil k novému projednání. Okresní soud dnes dospěl k stejnému závěru jako napodruhé.

Reklama

Výběr článků

Načítám