Hlavní obsah

Policie našla vůz, v němž uprchli lupiči z karlovarského klenotnictví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Vozidlo, v němž po čtvrteční loupeži v karlovarském klenotnictví uprchli lupiči, bylo před časem ukradeno v Německu. Trojice ozbrojených a maskovaných mužů ukradla z klenotnictví na Staré Louce v lázeňském centru Karlových Varů šperky a hodinky za 20 miliónů korun.

Článek

"Policie zjistila, že vozidlo antracitové barvy Audi v provedení combi, s kterým lupiči ujeli, bylo v první polovině června ukradeno v SRN,“ uvedla v pátek dopoledne mluvčí západočeského ředitelství policie Martina Zoubková. Vozidlo se policii podařilo objevit už ve čtvrtek v podvečer v lese nad serpentinami vedoucími z Bečova nad Teplou na Karlovarsku směrem na Plzeň.

"Vozidlo jsme našli asi dvacet kilometrů od Karlových Varů,“ uvedla Zoubková. "Nemůžeme nyní vyloučit, že pachatelů bylo více než tři,“ dodala. Je totiž pravděpodobné, že v lesích nad Bečovem na tři prchající lupiče čekal komplic s dalším vozidlem.

Policie nyní vozidlo prohledává a zajišťuje stopy. Podle informací Práva je to ovšem komplikované. „Pachatelé ve vozidle rozptýlili chemikálie, aby zametli stopy,“ uvedl pro Právo dobře informovaný policejní zdroj.

Policie má také přibližný popis oblečení pachatelů. "Měli na sobě tmavé kombinézy s bílými prvky,“ uvedla mluvčí s tím, že přes obličej měli šátky a na hlavách tmavé textilní klobouky. "Jeden z pachatelů měl na zádech tmavý baťoh s bílým nápisem Nike,“ uvedla Zoubková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám