Hlavní obsah

Za rasistické urážky a napadení strážníka potvrdil soud 16 měsíců

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Co do činění s povedenými výtržníky měl v úterý odvolací brněnský krajský soud. Michalu Guzejovi a Lukáši Lévayovi shodně potvrdil trest 16 měsíců vězení za neurvalé řádění loni v dubnu u supermarketu na Pálavském náměstí v Brně.

Článek

Notně podnapilí muži si tam za svou oběť vyhlédli procházející ženu s dítětem. Jakmile ji uviděli, spustili příval vulgárních nadávek a rasistických výkřiků. Vyděšená žena se chtěla schovat v supermarketu, ale ani tam nebyla v bezpečí. Agresoři ji tam následovali a když je napomenul pracovník ochranky, přešli od slovních útoků k fyzickému napadení.

V tu chvíli kolem procházel strážník městské policie, který se prokázal průkazem a oba opilce vyzval, aby se uklidnili. Odpovědí mu byla rána pěstí do obličeje a kopanec. Strážník se ale přesily nezalekl, sám přešel do útoku a společně s členem ochranky se mu podařilo oba chuligány povalit na zem a udržet až do příjezdu policie.

Celá ta záležitost mě mrzí, od té doby jsem se polepšil, pracuji, žiji řádný život.
jeden z obžalovaných

„Celá ta záležitost mě mrzí, od té doby jsem se polepšil, pracuji, žiji řádný život. Manželka má rizikové těhotenství, já ji pomáhám, nevím, co by dělala, kdybych šel do vězení,“ snažil se soud obměkčit Lévay.

Senát v čele se Zuzanou Kratochvílovou byl ale neoblomný. „Byl jasně prokázán rasový obsah nadávek, oba dva muži už byli soudně trestaní a nepoučili se, proto je podmínečný trest v jejich případě vyloučen,“ řekla soudkyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám