Hlavní obsah

Českem křižuje falešný plynař a okrádá lidi

Právo, tr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Falešný montér plynáren se pohybuje po celém území republiky a pod záminkou přeměření hlavního uzávěru plynu nebo kontroly plynoměru inkasuje od zákazníků finanční hotovost. Právu to sdělil Jiří Bezděk, tiskový mluvčí společnosti RWE Distribuční služby, s. r. o., která sídlí v Brně.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Pachatel nejčastěji vyhledává bytové domy s plynoměry instalovanými ve společných prostorách. Má na sobě zelené montérky s nápisem Středočeské plynárny, nepohybuje se však jen ve středních Čechách.

„Skuteční zaměstnanci společnosti RWE jsou oblečeni v modrých montérkách s logem RWE, jezdí označenými služebními vozy a jsou vybaveni služebními průkazy. Každý zaměstnanec RWE nebo pracovník pověřený výměnou měřidla je vybaven identifikační kartou, kterou se na vyžádání prokáže, a v žádném případě nepřebírá finanční hotovost,“ informuje ředitel úseku měření a technických služeb společnosti RWE Distribuční služby Davida Fojtíka.

V případě nejistoty se mohou lidé obrátit na nepřetržitou zákaznickou linku 840 113 355 nebo přímo na policii.

Reklama

Výběr článků

Načítám