Hlavní obsah

Z porouchané cisterny na Olomoucku vytekla na silnici kyselina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Křelov - Břuchotín

Dosud nezjištěné množství třiapadesátiprocentní kyseliny dusičné uniklo v pátek odpoledne z cisterny u obce Křelov - Břuchotín na Olomoucku. Na místě zasahují hasiči.

Článek

Únik způsobila technická závada na vozidle, řekl dispečer olomouckých krajských hasičů. Podle pracovníků odboru životního prostředí olomouckého magistrátu ekologická havárie v souvislosti s únikem nehrozí.

"Událost nám byla nahlášena ve 13:47. Domníváme se, že únik zapříčinila technická porucha na plášti cisterny. Kolegové na místě stále zasahují, přečerpávají kyselinu do druhé cisterny. Kyselina, která unikla, byla zachycena a bude ji likvidovat specializovaná firma," uvedl dispečer hasičů. K množství uniklé látky se zatím nebyl schopen vyjádřit.  

Podle informací pracovníků odboru životního prostředí olomoucké radnice, by uniklá kyselina neměla ohrozit životní prostředí. Většinu z ní se podařilo zachytit na silnici. Zasažená část kraje vozovky bude podle pracovníků magistrátu odtěžena a nahrazena novým povrchem.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám