Hlavní obsah

Host nezaplatil útratu, tak ho zbili a opařili

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Se zlou se potázal osmatřicetiletý muž, který se rozhodl v jedné z restaurací na Starém Brně dobře najíst a napít zadarmo. Už před obědem se vydal do hospody, vybral si pěkné místo a začal si poroučet jedno pivo za druhým, přičemž chmelový mok statečně prokládal rumem. Když se cítil dostatečně napojen, poručil si jídlo. Přitom neměl v kapse ani korunu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Podle policistů neujdou stíhání útočníci ani neplatící host restaurace.

Článek

Číšníkovi se ale odpoledne už začal zdát host podezřelý, a proto se začal dožadovat placení. Muž s úsměvem přiznal, že žádné peníze nemá, a tudíž že nic platit nebude. To však ještě netušil, že si vybral špatnou hospodu. Číšník, majitel podniku a jeden ze štamgastů vzali spravedlnost do vlastních rukou.

Skončil v nemocnici mimo jiné s frakturou dolní čelisti, zlomeninou nosních kůstek, vyraženým zubem, otřesem mozku, krvácením do pohrudnice a nemalým množstvím podlitin.
mluvčí policie Bohumil Malášek

Než se podvodný host vzpamatoval, už na něj doslova pršely rány pěstmi a kopance, jeden z útočníků dokonce z kuchyně přispěchal s hrncem vroucí vody, kterou bitému muži vychrstl na krk. Muž, který se přišel zadarmo najíst, nakonec podepsal dlužní úpis v několikanásobné výši své útraty a pak byl z hospody doslova vyhozen.

„Muž skončil v nemocnici mimo jiné s frakturou dolní čelisti, zlomeninou nosních kůstek, vyraženým zubem, otřesem mozku, krvácením do pohrudnice a nemalým množstvím podlitin. K tomu má na krku opařeniny třetího stupně. Kriminalisté po prošetření případu sdělili trojici násilníků podezření z trestných činů vydírání a ublížení na zdraví. Ani svérázný host ale neujde stíhání,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám