Hlavní obsah

V Hradci řádí noční zloděj, vykrádá nezamčené byty

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Skutečně drzý zloděj řádí od 19. května v Hradci Králové. Během noci vniká do bytů a aniž by se obyvatelé vzbudili, krade jim peníze. Zatím má na svědomí sedm bytů, výhradně na Moravském Předměstí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Scénář je vždy stejný. Krást chodí jen v noci, když majitelé spí a využívá toho, že obyvatelé v noci nezamykají vstupní dveře svých bytů. Pokud zjistí, že dveře nejsou zamčené, snadno se dostane dovnitř a byt prohledá. Bere pouze peníze a o krádeži se obyvatelé bytů dozvědí vždy až ráno,“ uvedla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

Poslední incident se stal minulý týden v noci na čtvrtek. Během jedné noci tam pachatel vykradl čtyři byty, tři na třídě Edvarda Beneše a jeden v Durychově ulici. Majitelům tam způsobil škodu za téměř 106 tisíc korun.

Poprvé udeřil v noci na 20. května na třídě Edvarda Beneše, kde se vloupal do dvou bytů a ukradl hotovost ve výši téměř 24 tisíc korun. Škodu za osm tisíc korun napáchal v noci na 27. května rovněž na třídě Edvarda Beneše.

"Způsob krádeží nasvědčuje tomu, že je má na svědomí jeden pachatel, který zatím způsobil celkovou škodu za 138 tisíc korun. Byty si zřejmě vybírá náhodně a vždy je navštěvuje ve všední dny zhruba mezi 22. a 5. hodinou,“ dodala Pešavová. Policie důrazně doporučuje, aby si lidé své byty na noc řádně zamykali a tím vloupání do bytu předešli

V případě dopadení hrozí zloději za krádež a porušování domovní svobody trest odnětí svobody až na tři léta.

Reklama

Výběr článků

Načítám