Hlavní obsah

Kamión prorazil nádrž o semafor, nafta zalila Barrandovský most

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nedobrzdění kamiónu před vozem zastavujícím na červené na semaforu způsobilo v pátek dopoledne kolaps pražské dopravy. Nehoda se stala na Barrandovském mostě, když řidič polského kamiónu strhnul před brzdícím autem na červené řízení. Přerazil semafor a přitom u tahače prorazil palivovou nádrž. Na Barrandovský most se rychle vylilo 300 litrů nafty, průjezdný zůstal jen jeden jízdní pruh.

Článek

Nehoda se stala kolem půl jedenácté, kolony v okolí se začaly zvolna rozjíždět až po jedné hodině.

30letý řidič kamiónu se blížil k mostu ulicí K Barrandovu. Na semaforu před ním zastavilo osobní auto. Řidič kamiónu strhnul řízení a narazil do signalizačního zařízení, které poškodil.

„Řidič ale pokračoval dál v jízdě, těsně za Barrandovským mostem jej však zastavila policejní hlídka. Vzhledem k tomu, že u kamiónu se protrhla nádrž, vytekl celý její obsah, přibližně 300 litrů, na vozovku,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Vznikla tak asi sto metrů dlouhá olejová skvrna přes dva jízdní pruhy, od křižovatky s ulicí Barrandovská až na Barrandovský most. Na místě museli zasahovat hasiči. Orientační dechová zkouška u řidiče vyloučila alkohol. Škoda byla předběžně vyčíslena na tři sta tisíc korun.

Nehoda okamžitě zastavila provoz v okolí a následně v celé Praze. Dopravnímu kolapsu napomohl také prudký přívalový déšť, který v té době metropoli zasáhl. Provoz v místě se podařilo uvolnit po jedné hodině odpoledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám