Hlavní obsah

Lupič omotaný obvazy si vzal jako rukojmí ženu s malým dítětem

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravští kriminalisté pátrají od čtvrtečního dopoledne po lupiči, který přepadl pobočku banky ve Výškovické ulici v Ostravě - Zábřehu. Muž přistoupil ženě s malým dítětem v náručí a přiložil jí nůž na krk. Své rukojmí dovedl k přepážce, kde dostal od pracovnice banky peníze. Pak utekl a zmizel. Policie žádá o pomoc při pátrání veřejnost.

Článek

Muž vstoupil do banky a ihned zamířil k 47leté ženě z 1,5letou holčičkou v náručí. Sdělil ženě, že jde o přepadení a s nožem u jejího krku dvojici dovedl k pokladně, kde nařídil zaměstnankyni banky vydání peněz. Bankovky vkládal volnou rukou do bundy, mezi tím stále držel nůž na krku své rukojmí.

Pak odvedl ženu s dítětem ke dveřím banky, pustil je a z místa utekl směrem do Volgogradské ulice. “Ke zranění naštěstí nedošlo, škoda se pohybuje v řádech desítek tisíc korun, ale přesnou částku nyní zveřejňovat nebudeme,” řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Tvář omotaná obvazem

Policie nyní žádá veřejnost o pomoc při pátrání po lupiči. Jedná se o muže vysokého 170 až 180 cm. Tvář měl v podstatě celou obvázanou pravděpodobně bílým obvazem či pruhem látky, s otvory pro ústa a oči. Oblečen byl do šusťákové modré bundy s kapucí a dlouhých černých kalhot.

Muž se před spácháním činu pravděpodobně pohyboval v okolí křižovatky ulic Výškovická, Volgogradská a Čujkovova, kde je pobočka banky.

"Svědci se shodují, že je upoutal muž s tváří celou obvázanou zřejmě bílým obvazem. Žádáme svědky, kteří mohou podat k loupeži jakékoliv informace, aby kontaktovali policisty na lince 158 nebo zavítali na kteroukoliv policejní služebnu,“ doplnila Holčáková.

:. Maskovaný muž před bankou. FOTO: Policie ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám