Hlavní obsah

Dětský lékař na pohotovosti ordinoval opilý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov
Aktualizováno

Dětský lékař ordinoval ve čtvrtek večer na dětském oddělení nemocnice v Prostějově pod vlivem alkoholu. Zjistila to policejní hlídka, kterou do nemocnice přivolali rodiče, kteří tam přivezli dítě na ošetření.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Dechová zkouška u lékaře ukázala na alkohol v organismu. Ilustrační foto.

Článek

„Ve čtvrtek v půl osmé večer byla policejní hlídka přivolána na dětské oddělení Nemocnice Prostějov, kde podle oznámení měl vykonávat službu lékař pod vlivem alkoholu. Lékař byl policisty vyzván k provedení orientační dechové zkoušky, s čímž souhlasil,“ uvedla mluvčí prostějovské policie Alena Nedělníková.

Dechová zkouška byla pozitivní. Podle tn.cz měl přístroj naměřit 1,28 promile alkoholu. "Pro přesné zjištění hladiny alkoholu v krvi bylo u lékaře na jeho vlastní žádost provedeno lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Lékař je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je nadále v šetření,“ doplnila mluvčí.

„Pokud se prokáže, že doktor sloužil pod vlivem alkoholu, hrubě porušil pracovní kázeň a z toho vyvodíme velmi tvrdé závěry. Případem se budeme zabývat v nejbližších hodinách,“ dodal mluvčí nemocnice Tomáš Želázko.

Anketa

Setkali jste se někdy v ordinaci s lékařem, jehož jste podezřívali z opilosti?
ano, dokonce jsme to nahlásil/a
2,3 %
ano, takové podezření už jsem měl/a
21,1 %
ne
76,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9086 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám