Hlavní obsah

Horolezec na Berounsku čekal čtyři dny na vysvobození

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun
Aktualizováno

Horolezci v neděli po poledni zcela náhodou našli ve skalách v Srbsku na Berounsku zraněného muže, který tam ležel už čtyři dny. Spadl totiž do jedné z jeskyní a pak se nemohl dovolat pomoci a pravděpodobně neměl ani signál pro volání z mobilního telefonu.

Článek

Sdělila to mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková. Na místo vyjeli záchranáři, hasiči i policisté a společnými silami z nepřístupného terénu zraněného dostali až k sanitce.

Muž spadl přibližně ze čtyř metrů, utrpěl zlomeninu pažní kosti, byl dehydratovaný a v psychickém šoku. Záchranáři zraněného ošetřili, doplňovali mu infuzí tekutiny a odvezli jej na traumacentrum do nemocnice v pražském Motole.

Podle berounské policejní mluvčí Marcely Pučelíkové vypověděl, že do jeskyně spadl 13. května kolem 15:00. "Cizí zavinění bylo vyloučeno. Mladík uvedl, že do jeskyně lezl sám a spadl," dodala. Jeho volání o pomoc uslyšeli až v neděli horolezci. Odkud mladík je, mluvčí nevěděla. Na Berounsku ho prý ale nikdo zřejmě nepostrádal, protože jeho zmizení zdejší policii nikdo nenahlásil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám