Hlavní obsah

Inspekce zadržela v Chebu dva příslušníky cizinecké police

Právo, mp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Dva příslušníky cizinecké policie v Chebu zadržela v pondělí Inspekce Policie České republiky. Policisté jsou patrně podezřelí ze zneužití pravomoci veřejného činitele.

Článek

„Jeden byl postaven ihned mino službu, druhý bude postaven mimo ni dnes,“ řekla ve čtvrtek Právu mluvčí plzeňského ředitelství cizinecké police Ilona Vaníčková.

Mluvčí Inspekce Policie ČR Martina Lídlová se zatím k případu nevyjádřila. „Připravuji tiskovou zprávu,“ poznamenal.

Nové vedení plzeňské cizinecké police přitom nedávno slibovalo, že se pokusí napravit pošramocenou image z minulosti, kdy cizineckou policií v regionu zmítaly korupční skandály v souvislosti s vyřizováním pobytů cizinců na území ČR.

Před soudem v Karlových Varech tak teď například stojí bývalí policejní inspektoři karlovarské cizinecké policie Pavel Kábrt a Radek Kocáb. Oba měli podle obžaloby v letech 2002 až 2004 za peníze legalizoval pobyty cizinců a brát úplatky

„Zpřísnili jsme kontrolní mechanismy tak, abychom riziko korupce co nejvíce eliminovali. Zásadním opatřením je změna systému vyřizování těchto žádostí. Už to nestojí jen na jednom člověku, ale je do toho zapojeno více lidí,“ uvedl před časem regionálního ředitele cizinecké policie Martin Kemr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám