Hlavní obsah

Policisté v Plzni prověřují stovky návštěvníků blešího trhu

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Stovky návštěvníků a desítky prodejců na největším plzeňském bleším trhu ve Štruncových sadech prověřují policisté. Akce je zaměřená především na cizince. Muži zákona kontrolují hlavně to, zda mají v pořádku doklady i další náležitosti.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Policisté prověřují doklady návštěvníků blešího trhu v Plzni ve Štruncových sadech.

Článek

Na místě je kolem padesáti příslušníků cizinecké policie, zhruba stejné množství strážníků a nechybějí ani pracovníci živnostenského úřadu i celní správy. Policisté požadují doklady po každém, kdo přichází nebo vchází do areálu, další skupina kontroluje prodejce.

„Zatím jsme odhalili zhruba deset cizinců, kteří neměli v pořádku doklady, a převezli jsme je na inspektorát cizinecké policie“ řekla Právu mluvčí cizinecké policie Ilona Vaníčková.

Jde o zatím největší letošní kontrolu ve Štruncových sadech, kde se ale policisté objevují pravidelně. „Máme informace, že na tuto burzu dochází poměrně velké množství cizinců,“ doplnila Vaníčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám