Hlavní obsah

Úprk řidiče z pruhu pro pražské autobusy ukončil až varovný výstřel

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až varovný výstřel strážníků pražské městské policie zakončil v pátek ráno honičku v ulicích Prahy. Na začátku byla jízda osobního vozu v pruhu vyhrazeném pro autobusy v Praze 9. Strážníci chtěli řidiče zastavit, ten ale na jednoho z nich najel a začal prchat. Jeho jízda skončila nehodou, muž poté začal utíkat, zastavil ho až varovný výstřel.

Článek

Ve Spojovací ulici dali strážníci řidič pokyn k zastavení poté, co jel vyhrazeným pruhem pro autobusy hromadné dopravy. „Strážník stačil před řidičem, který na něj najížděl, uskočit a hlídka se pustila do jeho pronásledování,“ řekla mluvčí strážníků Radka Bredlerová.

Prchající řidič projel na červenou křižovatku ulic Českobrodská a Spojovací a přes travnatý pás přejel do protisměru. Přes Čuprovu ulici dojel do Povltavské, kde se smykem otočil pod mostem Barikádníků a ujížděl směrem do Prosecké a Zenklovy ulice.

„Řidič vjel v hustém provozu na most Barikádníků. Ve vysoké rychlosti ale naboural do jiného vozidla. Začal couvat, ale strážníci mu zatarasili cestu svým vozem. Po nárazu vystoupil a začal utíkat přes most. Na výzvy k zastavení nereagoval, zastavil ho až varovný výstřel,“ doplnila Bredlerová.

Strážníci muže zadrželi a předali přivolaným policistům. Následně se ukázalo, že muž řídil pod vlivem omamných látek. Auto bylo navíc kradené.

Reklama

Výběr článků

Načítám