Hlavní obsah

Tlakové láhvi se ulomil na bazénu ventil, dva zranění

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Uražený ventil tlakové lahve při potápěčském výcviku způsobil zranění 12letému chlapci a 38letému muži v Ozdravném centru Ještěrka v Ostravě-Bartovicích. Nehoda se stala ve čtvrtek krátce před půl sedmou večer.

Článek

Z neznámých důvodů se na jedné z tlakových lahví, naplněné při potápěčském výcviku vzduchem, urazil ventil. Láhev se pak dala do nekontrolovatelného pohybu po okrajích bazénu.

„Zraněny přitom byly dvě osoby, vážněji instruktor, který se snažil tlakovou láhev zachytit,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Muž utrpěl těžší zranění dolní končetiny.

„Pacient byl transportován na urgentní příjem Městské nemocnice v Ostravě,“ popsal mluvčí s tím, že chlapec byl naštěstí zraněn jen lehce.

„U něj se jednalo o krvácející poranění horní končetiny. V oblasti hrudníku a druhé horní končetiny záchranáři zjistili vícečetné pohmožděniny,“ doplnil Humpl a dodal, že po ošetření rány byl chlapec předán na traumatologickou ambulanci Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy.

„Při manipulaci se vzduchovými tlakovými lahvemi v rámci tréninku plavání s ploutvemi došlo k vyklouznutí jedné tlakové lahve a jejímu pádu na zem. Při tom se poškodil ventil láhve a unikající vzduch láhev roztočil,“ vysvětlil Pavel Ehler, provozní náměstek firmy Sareza, která Ozdravné centrum Ještěrka provozuje. Podle něj zachytila láhev nohu trenéra a zranila ho.

Z informací ostravské policejní mluvčí Gabriely Holčákové vyplývá, že se láhev roztočila v prostoru velkém asi 5 x 3,5 metru. „Při pohybu lahve se v daném místě nacházelo minimálně devět osob, přičemž minimálně dalších 35 lidí bylo v bazénu,“ upozornila s tím, že policisté již zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin obecného ohrožení.

Reklama

Výběr článků

Načítám