Hlavní obsah

V případu školního porna hrozí trest jen učitelce

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie odložila vyšetřování případu internetového zveřejnění pornosnímku, v němž se objevuje dnes už bývalá učitelka střední školy na jižní Moravě. Další dva aktéři podle policistů trestný čin nespáchali, obviněna je pouze žena a bude se zodpovídat z ohrožování mravní výchovy mládeže.

Článek

„Na základě zjištěných informací státní zastupitelství konstatovalo, že nebyla naplněna skutková podstata trestného činu a vydalo policii pokyn případ odložit,“ uvedla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. Pro kriminalisty kauza končí. Z trojlístku lidí, kteří se akce zúčastnili, nejhůře dopadla jednatřicetiletá učitelka. Její sexuální partner je plnoletý a ničeho se nedopustil.

Šestnáctiletý mladík, který společné radovánky bohatě komentoval a natáčel je mobilním telefonem, se za únik pětiminutového klipu a jeho zveřejnění zodpovídat nemusí. Bývalá učitelka čelí obvinění ze spáchání trestného činu ohrožování mravní výchovy mládeže.

Podle závěru šetření naplnila skutkovou podstatu uvedeného činu souloží s osobou starší osmnácti let před teprve šestnáctiletým studentem. Že není plnoletý, muselo být ženě jasné, jednalo se o žáka stejné školy, kde učí.

Bývalou učitelku čeká soud, v případě uznání vinnou může být odsouzena až k dvouletému trestu odnětí svobody. Přišla také o práci ve škole. Místo opustila sama v situaci, kdy jí bylo jednoznačně dáno najevo, že ve škole není žádoucí.

Reklama

Výběr článků

Načítám