Hlavní obsah

Rok pohřešovaného muže policisté vykopali u dálnice

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Únos, vydírání a nakonec vražda. To je výsledek ročního pátrání po devětatřicetiletém muži z Berounska. Muže, který zmizel v polovině loňského března, vykopali ve čtvrtek západočeští kriminalisté u dálnice D 5 na pozemku patřící rodině pravděpodobného vraha. Toho v sobotu soud poslal do vazby.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Místo, kde policisté muže vykopali.

Článek

Podle informací Práva měl podezřelý muž ještě komplice, který je v současné době ve výkonu trestu za jinou kriminální činnost. “K případu nebudeme zatím sdělovat žádné podrobnosti,“ uvedl Jaromír Kníže z vedení Krajského policejního ředitelství v Plzni.

Poslední kontakt s hledaným mužem měli jeho příbuzní loni 15. března. Pohřešování tehdy oznámil jeho bratr.

Poté oznamovatel zaslechl v mobilním telefonu, jak bratr volá o pomoc
mluvčí policie Pavla Soukupová

„Uvedl, že ten den bratr navštívil svoji přítelkyni v Psychiatrické léčebně v Dobřanech. Návštěvu ukončil kolem 17. hodiny. Oznamovatel krátce poté telefonoval bratrovi na mobilní telefon, kdy mu bratr sdělil, že jde na vlakové nádraží v Dobřanech. Poté oznamovatel zaslechl v mobilním telefonu, jak bratr volá o pomoc a od té doby o něm nemá žádnou zprávu a jeho telefon je nedostupný,“ uvedla v dřívější pátrací relaci mluvčí policie Pavla Soukupová.

Muž z Berounska byl pohřešovaný od loňského března.

FOTO: Policie ČR

Muž byl udušen

Podle zatím neoficiálních informací pachatelé muže unesli a pak se ho snažili přimět k tomu, aby na ně přepsal nemovitost, kterou vlastnil. Protože policie k motivu mlčí, není jasné, zda muž nátlaku nakonec podlehl a pak zemřel jako nepohodlný svědek, nebo se vzpíral vzdát se svého majetku, až ho únosci zabili.

Právu se podařilo zjistit, že muž zemřel s největší pravděpodobností na následky udušení z uškrcení. Jeho tělo pak vrazi hodili do bývalého septiku a zasypali ho dvoumetrovou vrstvou zeminy.

Policejní manévry překvapily sousedy. „Přijel jsem z práce domů a barák byl obšancovanej možná dvaceti policejníma autama. Kriminalisté mi řekli, že pohřešují nějakého člověka a že by tady měl být někde zakopaný. Nakonec ho našli asi deset metrů od našeho domu na sousedním pozemku,“ sdělil Právu muž kolem padesáti let. „To víte, nic příjemného to není.,“ dodal.

Nemovitost se zahradou loni koupil od lidí, kterým pozemek s mrtvolou patří. „Měl jsem to od nich koupit původně celé, ale oni se na poslední chvíli rozhodli a část parcely, kde bylo schované tělo, si nechali,“ dodal soused.

Přesné místo detektivům zřejmě ukázal pravděpodobný vrah. Policisté ale podle svědků poblíž místa nálezu pátrali už dříve. „Potápěči prohledávali rybníček, který je hned vedle,“ uvedl jeden z místních lidí, který muže v neoprenech při akci pozoroval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám