Hlavní obsah

Pirátovi silnic pětkrát zakázali řídit, nakonec o auto přišel

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

S případem neuvěřitelné drzosti 39letého řidiče se setkali ostravští policisté. V minulosti sice tento šofér dostal pětkrát zákaz řídit, ale strážci zákona na něho znovu narazili při páteční noční dopravní akci, kdy neměl za volantem co dělat. Po honičce se jim piráta silnic podařilo chytit a v brázdění silnic mu zabránili, až když mu zabavili jeho auto.

Článek

„Řidič má již popáté vysloven zákaz řízení motorových vozidel, s malými přestávkami prakticky soustavně od roku 2001. Mimo jiné nesměl řídit také za způsobení dopravní nehody se zraněním,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

V krátké době na něho ostravští strážci zákona narazili podruhé. „Policisté podezřelého dobře znali, 26. března totiž řídil na Třebovické ulici v Ostravě vozidlo Škoda Forman Praktik a zastavili ho během dopravní akce. Přitom měl uložen trest Obvodním soudem pro Prahu 2 zákaz řízení motorových vozidel od února 2008 do února 2011,“ uvedla Holčáková.

Tvrdí, že bude jezdit dál

Zřejmě proto se jim snažil muž v pátek ujet. „Řidič na znamení k zastavení reagoval rychlou jízdou a snahou ujet. Vysokou rychlostí pokračoval na ulici Charkovskou, kde se policistům podařilo bezpečně vozidlo předjet, zablokovat i zastavit,“ vylíčila policejní mluvčí.

Od šoféra se policisté dočkali překvapující reakce. „Podezřelý policistům sdělil, že jezdit bude stejně dále. Nicméně z policejní služebny šel tentokrát pěšky. Vzhledem ke skutečnosti, že se v krátké době dopustil stejného jednání opakovaně, policisté vozidlo tentokrát zajistili,“ konstatovala Holčáková. 

Stejně jako před dvěma týdny ho obvinili z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. „Podezřelému nyní hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest. Soud může v tomto případě také uložit propadnutí zajištěného vozidla,“ doplnila policejní mluvčí. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám