Hlavní obsah

Nejvyšší soud zamítl dovolání Brožové - Polednové

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvyšší soud ve čtvrtek v neveřejném jednání zamítl dovolání bývalé komunistické prokurátorky Ludmily Brožové-Polednové. Právu to v pátek oznámil advokát odsouzené Vladimír Kovář, který již obdržel od soudu rozhodnutí faxem.

Foto: Petr Horník, Právo

Ludmila Brožová-Polednová u soudu.

Článek

Advokát se chce obrátit se stížností na Ústavní soud, protože se mu nelíbí, že Nejvyšší soud rozhodl neveřejně a nedal tak Polednové možnost se vyjádřit.

Informaci o zamítnutí dovolání potvrdil Právu také mluvčí Nejvyššího soudu Petr Knötig. Podle něj ale není možné nyní důvody sdělit, jelikož ještě nebylo vyhotoveno rozhodnutí.

Bývalá komunistická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová (87) ve čtvrtek v podvečer nastoupila k výkonu trestu do borské věznice v Plzni. Ještě týž večer byla převezena do věznice na Pankrác v Praze.

„Bude umístěna do nemocnice a poté bude rozhodnuto o tom, že bude přemístěna do věznice ve Světlé nad Sázavou, kde bude vykonávat trest na specializovaném oddělení pro přestárlé osoby,“ řekl právu šéf Vězeňské služby Luděk Kula.  

Polednová-Brožová byla odsouzena k šesti letům vězení kvůli svému podílu na justiční vraždě Milady Horákové a dalších tří mužů v roce 1950. Horáková byla popravena dva týdny po skončení procesu. 

Reklama

Související články

Polednovou čeká poměrně pohodlné vězení

Pokud bývalá komunistická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová (87) skutečně nastoupí do vězení, jak má nařízeno, trest bude odpykávat ve specializovaném...

Výběr článků

Načítám