Hlavní obsah

Zastupitel za ODS si údajně objednal dvě nájemné vraždy

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) obvinili dvojici mužů z přípravy dvou nájemných vražd. Podle TV Nova je jedním z nich podnikatel ve finančnictví Josef Musil (48), který je zastupitelem ve Ždírci nad Doubravou a zároveň místním předsedou ODS. Právě on si údajně vraždy objednal.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Na jejich vykonání si prý najal jednoho Slováka (32), kterému měl podle policie zaplatit dva milióny korun. Oba už ale skončili ve vazbě. V případě prokázání viny oběma hrozí až 15 let vězení, případně i výjimečný trest, sdělil v úterý Právu mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

Policie podle něj zadržela oba muže 7. února přímo ve Ždírci nad Doubravou.

Případ prý souvisí i s další, tentokrát majetkovou trestnou činností, kterou se nyní policie zabývá, doplnil mluvčí.

Podle vyšetřovatelů se chtěl podnikatel zbavit svých dvou bývalých obchodních partnerů z východních Čech a zakrýt tak stopy jiné, zřejmě majetkové trestné činnosti. Na té se potenciální oběti v pozici takzvaných bílých koní podle dosavadních informací policie rovněž podíleli.

Právě proto je chtěl zadržený podnikatel jako nepohodlné svědky nechat zavraždit, poznamenal Hanták s tím, že zmizení mužů by policii zkomplikovalo vyšetřování předchozích trestných činů.

Reklama

Výběr článků

Načítám