Hlavní obsah

Dva muži z Ostravy útočili na policisty: jeden telefonem, druhý lžící na boty

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Netradiční zbraně proti policejní hlídce použila dvojice mužů z Ostravska. Jeden měl v ruce domácí telefon, druhý zase na uniformované muže zaútočil s kovovou lžící. Oba útočníky už policie obvinila z několika trestných činů.

Článek

S násilníky přišla hlídka do kontaktu na Bedřišské ulici v Ostravě-Hulvákách, kam byla přivolána k potyčce na chodbě domu.

„Policisté nalezli na místě ženu v pokročilém stadiu těhotenství, ležela na zemi a upadala do bezvědomí,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Hlídka zavolala ženě sanitu a nechala ji převést do Městské nemocnice v Ostravě.

Při prověřování napadení se dvojice policistů dostala před dveře jednoho z bytů v prvním patře domu.Dva muži, osmapadesátiletý otec a devětadvacetiletý syn, se do bytu dobývali a neodradil je ani příchod policistů.

„Starší muž rozbil pěstí skleněnou výplň vstupních dveří bytu, mladší do dveří kopl a utrhl ze zdi domácí telefon. Telefonem se pak snažil udeřit policistu do hlavy,“ popsala útok mluvčí. Starší útočník se zase snažil udeřit do hlavy dalšího policistu kovovou lžící na obouvání obuvi. „Policista mu předmět vyrazil z ruky, muž se ho však snažil udeřit pěstí.“

I po zatčení útočníci nadávali

Oba výtržníky nakonec hlídka zpacifikovala a nasadila jim pouta. „Před útokem, i v jeho průběhu starší muž policistům vulgárně vyhrožoval,“ uvedla Holčáková s tím, že policisty označili za „bílé ...“  Také mladší agresor zasypal hlídku vulgarismy a přidal i výhrůžky, že je zabije. 

„Orientační dechová zkouška na alkohol byla u obou mužů pozitivní, proto byli umístěni kvůli vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici,“řekla mluvčí.

Během pár hodin si pak starší muž vyslechl obvinění pro trestné činy útok na veřejného činitele, výtržnictví a hanobení národa, etnické skupiny, rasy a přesvědčení. Mladší z dvojice byl obviněn z trestných činů útok na veřejného činitele, výtržnictví a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci. Trestní stíhání obou obviněných je vedeno na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám