Hlavní obsah

Personál školky údajně umlčoval upovídané děti lepicí páskou

Právo, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Ve školce v Petrovicích na Ústecku čelí učitelky podezření, že ubližovaly svěřeným dětem. Aby děti příliš nezlobily a nebyly hlučné, přelepoval prý personál mateřinky dětem ústa lepicí páskou. alespoň to tvrdí jedno z dětí. Policisté nyní zjišťují, zda se opravdu jednalo o týrání, nebo jde jen o nedorozumění.

Článek

Pětiletý chlapec Vojtěch doma rodičům řekl, co se ve školce děje. „Přiběhl k manželce s přelepenou pusou a řekl jí, že to mu dělají ve školce když zlobí,“ prozradil Nově otec malého chlapce. Případ nyní vyšetřuje policie.

Pokud by došli kriminalisté k závěru, že jde o týrání svěřené osoby, hrozily by viníkům až tři roky vězení. „Zatím bylo podáno jedno trestní oznámení, záležitostí se již skutečně zabýváme,“ potvrdila ve středu Právu mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová.

Ústecká dětská psycholožka Eva Petrová ocenila, že na základě určitého podezření členové petrovického zastupitelstva a starosta obce požádali psycholožku o zjištění situace v mateřské škole.

Psychologickým vyšetřením dětí se potvrdilo používání neadekvátních výchovných metod. Prostřednictvím pozorování, projektivních her a testů upravených pro podmínky mateřských škol bylo zjištěno, že přelepování úst dětí páskou bylo skutečně v petrovické mateřské škole praktikováno.

Starosta Petrovic ani ředitelka zdejší školky, která odmítá, že by k týrání dětí docházelo, se nechtějí k případu vyjadřovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám