Hlavní obsah

Řidiče převrácené rolby obvinila policie z obecného ohrožení

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEMILY

Policisté obvinili řidiče rolby, která se o víkendu převrátila na bok do potoka v Rokytnici nad Jizerou, z obecného ohrožení. V případě uznání viny mu hrozí až desetileté vězení, minimální sazba jsou tři roky.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Záchranáři vytahují zraněné z havarované rolby.

Článek

Informaci potvrdila ve středu mluvčí semilské policie Soňa Šídová. Rolba sloužila v lyžařském areálu jako horské taxi. V sobotu tradičně převážela turisty v areálu. Řidič sám přiznal, že vezl více lidí, než by podle předpisů měl. V prosinci stroji navíc propadla technická kontrola.

BEZ KOMENTÁŘE: V Rokytnici spadla rolba do potoka a zranila jedenáct lidí. Zdroj: Prima TV.

Při nehodě se rolba sesunula do potoka a převrátila se na bok. Celkem bylo zraněno jedenáct lidí, včetně dětí. Pět osob bylo zraněno těžce. Neštěstí se stalo nedaleko spodní stanice lanovky na Lysou horu. Nejspíš kvůli technické poruše se stala rolba neovladatelnou a po couvání se sesunula ze srázu do potoka.

Záchranné práce si vyžádaly nasazení velkého množství horských záchranářů a posádek sanitních vozidel. Pomáhali také hasiči, těžce zraněné transportoval do nemocnice vrtulník.

Rolba skončila na boku v potoce. Foto: HZS Libereckého kraje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám