Hlavní obsah

Řidič převrácené rolby je podezřelý z ublížení na zdraví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROKYTNICE NAD JIZEROU

Z ublížení na zdraví je podezřelý řidič rolby, která v sobotu havarovala ve sportovním areálu v Rokytnici nad Jizerou na Semilsku. Zatím ale nebyl z žádného trestného činu obviněn, vyšetřovatel nejspíš vyčká na posudek technického stavu rolby, která se musí podrobit expertize. Informovala o tom v neděli mluvčí semilské policie Soňa Šídová.

Článek

Při nehodě se zranilo 11 lidí, mezi nimi pět dětí. Nejvážnější poranění pánve a páteře utrpěla mladá žena, která leží na traumatologii v Liberci. "Je mimo ohrožení života. Lékaři dokončují potřebná vyšetření, v pondělí rozhodnou, jestli budou operovat pánev," uvedla mluvčí Krajské nemocnice v Liberci Alexandra Kittnerová.

Ve stabilizovaném stavu a mimo nebezpečí jsou i další dva pacienti, kteří skončili na chirurgii a jednotce intenzivní péče jablonecké nemocnice. Další zranění leží v nemocnicích v Tanvadlu a Jilemnici nebo je ošetřili v rokytnickém Medical centru. Řidič vezl mnohem více lidí, než bylo povoleno.

BEZ KOMENTÁŘE: V Rokytnici spadla rolba do potoka a zranila jedenáct lidí. Zdroj: Prima TV.

Řidič rolby před televizními kamerami přiznal, že převážel víc lidí, než je povoleno. Přepravovat jich může osm, ale vezl jich 17. Podle něj však ale nehodu zavinila technická závada.

Neštěstí se stalo nedaleko dolní stanice lanovky na Lysou horu. Rolba po sjezdovce couvala, ale najednou se patrně kvůli technické závadě stala neovladatelnou. Nejprve se nekontrolovaně sesunula asi 200 metrů směrem k Zalomenému vleku, potom se převrátila a zřítila ze zhruba pětimetrového srázu do potoka.

Na místě zasahovalo pět posádek zdravotní záchranky, letecká záchranka, horská služba a také hasiči.

Rolba po nehodě skončila v potoce na boku. Foto: HZS Libereckého kraje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám