Hlavní obsah

V opilosti zavinil nehodu, půjde na čtyři roky za mříže

Právo, ČTK, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITOMĚŘICE

Na čtyři roky do vězení poslal ve středu litoměřický okresní soud Jiřího Vykysala, který loni v srpnu způsobil na Tyršově mostě v Litoměřicích pod vlivem alkoholu dopravní nehodu. V protijedoucím voze, do kterého ve velké rychlosti čelně narazil, zemřela řidička, její vnučka byla těžce zraněna.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Obžalovaný Jiří Vykysal vyslechl rozsudek bez větších emocí.

Článek

Soudkyně Alexandra Šetková uznala Vykysala vinným ze dvou trestných činů - řízení motorového vozidla pod vlivem návykové látky a ublížení na zdraví. Vykysal také nesmí řídit auto sedm let. Rozsudek není pravomocný, obžalovaný i státní zástupce si ponechali lhůtu na odvolání.

Muž celou noc pil v jednom z litoměřických barů. Kolem osmé ráno chtěl odjet a přitom naboural do dveří baru a do reklamního panelu. Hosté ho přemlouvali, aby opilý nikam nejezdil. On je ale neuposlechl, opětovně nasedal do svého auta značky Audi.

Před devátou hodinou ráno přejel na mostě přes Labe do protisměru, kde se ve zhruba šedesátikilometrové rychlosti srazil se Škodou Felicia.

„Kvůli množství přitěžujících okolností nepřipadal v úvahu jiný než nepodmíněný trest,“ uvedla Šetková, která připomněla, že Vykysal byl už v minulosti trestán a pokutován za činy spáchané i pod vlivem alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám