Hlavní obsah

Řidička přijela zaplatit pokutu policistům opilá

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

S podobným případem se dopravní policisté v Karviné dlouho nesetkali. Když nedávno pokutovali za jízdu na červenou 62letou řidičku, dostalo se jim odpovědi, že pokutu jim přijde zaplatit až na dopravní inspektorát. Na něm se policisté nestačili divit, když klidně přijela pokutu vyrovnat svým autem ve značně podroušeném stavu.

Článek

„Drzost některých řidičů je opravdu neuvěřitelná. Dvaašedesátiletá žena v Karviné v Bohumínské ulici nejprve minulý týden ve čtvrtek projela křižovatku na červenou a nebyla připoutána. Kontrolujícím policistům řekla, že uloženou pokutu přijde zaplatit až osobně na dopravní inspektorát,“ popsala událost mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Jak žena slíbila, tak opravdu na dopravní inspektorát dorazila. „Policista, který s paní vyřizoval pokutu, z ní cítil alkohol a bylo navíc zřejmé, že na místo přijela svým vozidlem. O pár desítek minut žena opravdu usedla za volant vozidla renault a vyjela,“ uvedla Viačková.

Policista proto kontaktoval kolegy v terénu, aby řidičku zkontrolovali. Ti jí naměřili 1,22 promile. „Ženu proto převezli na záchytnou stanici k odběru krve a čeká jí trestní stíhání pro spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila Viačková. Za to jí hrozí až roční vězení nebo peněžitý trest a zákaz řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám