Hlavní obsah

Policisté vystřelili šestnáctkrát, šílenou jízdu nezastavili

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEROV

Ani neuvěřitelných šestnáct výstřelů z policejních pistolí nezastavilo osobní auto s tříčlennou posádkou, které minulý pátek prchalo před strážci zákona na trase z Přerova do Napajedel. Při útěku posádky po havárii vozu se pak střílelo znovu. O události informovala novináře ve Zlíně v úterý mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Tříčlenná posádka auta ujížděla policii 50 kilometrů,“ sdělila Bartíková „Až hlídce napajedelských policistů se podařilo zastavit tři muže, kteří v pátek v jednu hodinu v noci ujížděli v autě Peugeot 406.

Auto se snažili zastavit už policisté v Přerově, řidič ale na jejich výzvu nereagoval a nebezpečně se řítil dál. Navíc začal agresivně najíždět na policejní vůz,“ popsala mluvčí. Přerovští policisté museli při honičce použít služební zbraň, protože zvukové a světelné výzvy řidič ignoroval. Na ujíždějící nebezpečný vůz vystřelili šestnáctkrát!

Útěk zastavila až opakovaná střelba

„Auto přesto nezastavilo. Až za Otrokovicemi při šílené jízdě havarovalo a celá osádka začala utíkat," popisovala další vývoj zásahu mluvčí a pokračovala: "Tady už zasáhli i napajedelští policisté. Stejně jako jejich přerovští kolegové museli použít jako donucovací prostředek varovný výstřel. Nakonec všechny tři muže zadrželi a okamžitě eskortovali do cely.“

Kriminalisté prověřují, jestli muži před svým útěkem nespáchali nějaký trestný čin, nebo jestli se k tomu nechystali.

„Pětadvacetiletého řidiče z Havířova, který měl od února loňského roku vysloven zákaz řízení motorových vozidel, jsme obvinili z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a také z útoku na veřejného činitele. Vzhledem k tomu, že jeden policista utrpěl lehká zranění, pachateli hrozí až pětileté vězení,“ doplnila Jana Bartíková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám