Hlavní obsah

VIDEO: Řidiče pod vlivem drog zastavily po honičce s policií až výstřely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražští policisté se v pátek večer pokusili zastavit celostátně hledané vozidlo v Narcisově ulici na pražském Zahradním městě. Řidič však nereagoval a začala honička, kterou ukončily až výstřely do vozidla. "Jedna z osob v autě byla lehce zraněna a řidič byl podle všeho pod vlivem drog," sdělila Novinkám mluvčí policie Eva Brožová.

Článek

Řidič hledaného Volkswagenu Vento nereagoval na výzvu policie, snažil se ujet a během honičky najížděl do policejního auta. Po varovných výstřelech podle mluvčí sešlápl plyn a snažil se policistům ujet.

"Honičku ukončily až další výstřely do spodní části vozidla u Chodovské tvrze," uvedla mluvčí Eva Brožová. Jeden z mužů dvoučlenné posádky ujíždějícího vozu utrpěl lehčí zranění. Řidič vykazoval známky požití drog a vozidlo navíc řídil bez řidičského průkazu.

Od čtvrtečního večera tak pražští policisté použili zbraň už čtyřikrát. Nejprve ve čtvrtek v pražském Hloubětíně postřelili muže, jehož podezírali z krádeže auta. O několik hodin později použili varovný výstřel při automobilové honičce. V pátek v ranních hodinách střelbou zastavili auto s dvěma hledanými muži. Páteční večer tak přinesl čtvrtý případ střelby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám