Hlavní obsah

Řidič favoritu nepřežil riskantní předjíždění, auto se rozlomilo

Právo, mp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Smrtelná nehoda, při které zahynul jeden člověk a další byl zraněn, se stala v pátek ráno u Sokolova na silnici nedaleko odbočky na Březovou. Příčinou tragické havárie bylo patrně předjíždění v nepřehledném místě přes plnou čáru.

Článek

Toho se měl dopustit 52letý řidič favoritu ze Sokolova, který se podle svědků tímto způsobem chtěl dostat před dodávku.

"Ve snaze zařadit se zpět dostal smyk a narazil do protijedoucího auta, které bylo odmrštěno do příkopu a převrátilo se na střechu,“ doplnila mluvčí sokolovských policistů Andrea Kávová.

Favorit se po nárazu prakticky rozlomil na dvě části. Jeho řidič na místě zemřel, šofér z druhého vozu vyvázl s lehkým zraněním.

Ve středu na stejné silnici, jen o několik kilometrů dál zahynuli dva lidé a další dva byli zraněni. Havárii, při níž se srazila tři osobní auta, zapříčinil 53letý řidič BMW, který čelně narazil do protijedoucího Volva. V něm zemřel řidič a jeho spolujezdkyně.

Řidič z BMW se odmítl podrobit dechové zkoušce a odběru krve. Policie tak nevylučuje, že byl v době nehody opilý nebo pod vlivem drog.

:. Favorit byl po srážce na Sokolovsku zcela zdemolován. Zdroj: Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám