Hlavní obsah

Policie číhala na řidiče autobusů, zjišťovala alkohol

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

V síti policejních kontrol uvízl v pátek brzo ráno řidič linkového autobusu, který při příjezdu na nádraží v Novém Jičíně nadýchal hodnotu 0,62 promile alkoholu. Řidič společnosti Veolia Transport, která je největším autobusovým dopravcem v ČR, měl za sebou v tu dobu více než třicet kilometrů, které do Nového Jičína najel z Frenštátu pod Radhoštěm přes Kopřivnici.

Foto: Pavel Karban, Právo

V Kopřivnici zkontrolovala policejní hlídka více než 20 řidičů autobusů. Ani jeden alkohol nenafoukal.

Článek

„Policisté mu odebrali řidičský průkaz a jeho jednání oznámili příslušnému úřadu k projednání přestupku. Určitě se nevyhne pokutě, která se může pohybovat od 10 do 20 tisíc korun,“ uvedla mluvčí novojičínské policie Miroslava Michálková Šálková.

Vedoucí novojičínské provozní oblasti Veolia Transport Karel Bezděk řekl Právu, že řidič bude okamžitě propuštěn. „V takových případech postupujeme naprosto nekompromisně. Ten řidič má ještě dvanáct dnů nedobrané dovolené a po jejím vyčerpání bude jeho pracovní poměr ukončen,“ řekl Bezděk. Dodal, že naposledy podobný problém s alkoholem dopravce na Novojičínsku řešil před třemi lety - i tehdy dostal řidič okamžitou výpověď. 

Kontroly řidičů autobusů probíhaly od rána na více místech na Novojičínsku. V Kopřivnici například hlídka zkontrolovala přes dvacítku šoférů, u každého se ale po fouknutí objevily na displeji přístroje Dräger tři nuly. „Většina řidičů je starších, a ti si snad nedovolí před jízdou pít,“ poznamenal jeden z policistů.

Během akce na šesti místech okresu policisté zkontrolovali celkem 214 řidičů autobusů. Zjistili celkem sedm přestupků, za které udělili pokuty v celkové výši 3,5 tisícíce korun. „Vzhledem k tomu, že nekázeň řidičů nadále stoupá, budou novojičínští policisté v těchto nekompromisních akcích pokračovat ve zvýšené míře,“ dodala Šálková.

:. V Kopřivnici zkontrolovala policejní hlídka více než 20 řidičů autobusů. Ani jeden alkohol nenafoukal.foto: Právo/Pavel Karban

Reklama

Výběr článků

Načítám