Hlavní obsah

Maskovaný lupič s pistolí straší Hradec Králové

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Lupič s pistolí, s kapucí přes hlavu a maskovaný šálou, udeřil v krátké době už popáté v Hradci Králové. Po prosincovém přepadení trafiky a obchodu s textilem na Benešově třídě, lednové loupeži v lékárně ve Střelecké ulici a úterním přepadení prodavačky zlatnictví na Gočárově třídě, si ve čtvrtek vybral za cíl lékárnu v obchodním středisku Hvězda na Moravském Předměstí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Jednotlivé případy jsou si podobné a jsou šetřeny jako série jednoho pachatele,“ potvrdila Právu mluvčí hradecké policie Anna Pešavová. Lékárnu u Hvězdy lupič navštívil kolem deváté hodiny dopoledne.

"Pod hrozbou pistolí požadoval na obsluze vydání peněz z pokladny. Částka se mu zřejmě zdála malá, takže vnikl ještě do vedlejší kanceláře. Celkem si odnesl několik desítek tisíc korun. Událost se obešla bez zranění,“ uvedla mluvčí.

Popis drzého zloděje je ve všech případech podobný, je mu asi 25 let a měří kolem 180 centimetrů. "Tentokrát měl na sobě bundu s kapucí šedozelené barvy a přes obličej tmavošedou šálu,“ doplnila Pešavová.

Policii by při pátrání velmi pomohlo, kdyby se jí neprodleně přihlásili případní svědkové, kteří se v uvedenou dobu pohybovali poblíž místa činu a všimli si něčeho podezřelého. "Žádáme je, aby zavolali na bezplatnou linku tísňového volání 158,“ apelovala mluvčí na veřejnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám